2007

Datum Klubb Klass Kommentar Resultat
2007-12-02 Nedansiljan Ho 1 Flaxa rev andra hindret, annars var det ett helt otroligt bra lopp! Vilken fart och vilken säkerhet rätt igenom! Hon spöade vinnarens tid med tre hela sekunder – och den hunden sprang fort! Wow! SKOJIG bana! Provade att trycka på henne rejält på supploppet och då rev hon sista hindret.
Plac: 5/28
Fel: 5
Tid: 26,93

(ref. 42)

Film!

2007-12-02 Nedansiljan Ag 1 Stannade Flaxa länge på kontaktfälten för att ”proofa” dem, så tiden och placeringen blev därefter. Ett trevligt och kontrollerat lopp.

UPPFLYTTAD!

Plac: 2/34
Fel: 0
Tid: 40,17

(ref. 44)

Film!

2007-10-13 Frövi Ho 1 Härlig lopp med många fungerande bakombyten och bra driv! Kanske inte det vackraste agilityvärlden skådat, men men… PINNE! 😀Plac: 1/52
Fel: 0
Tid: 26,17 s
(ref. ? s)

Film!

2007-10-13 Frövi Ag 1
DQ
2007-09-30 Katrineholm Ag 1
DQ
2007-09-30 Katrineholm Ho 1
DQ
2007-09-16 Bollnäs Ag 1 Mitt mål med detta lopp var att springa på lite mer på kontaktfälten och inte hjälpa henne med min inbromsning. Det har vi tränat en hel del! Men det blev lite, lite slarvigare nu. Helt klart något vi måste träna MER alltså! 🙂 Men ruggigt fint annars. Hon GLED av ahindret men försökte stanna. Accepterade det och skulle göra det om det händer igen. En MYCKET DUKTIG FlaxaPinne!

+ snabbt slalom

+ Bakombytet efter gungan satt som en smäck!

+Jättefint o prydligt o snabbt upplopp.


– Lite slarvigt på kontaktfälten


Plac: 1/53
Fel: 0
Tid: 34,73 s

(ref. 55 s)

Film!

2007-09-16 Bollnäs Ho 1 Ett härligt lopp där jag dock klantade mig lite. Jag skulle gjort ett framförbyte mellan platta och korta gula men eftersom jag var så seg med bytet innan platta hann jag inte. Men kolla vad SJUKT bra hon läser av det improviserade bakombytet, hon tittar ut åt vänster direkt efter gula korta! Pinne!

+ Serpentinhanden fungerade super

+ Hon löste situationen där jag klantade mig hur bra som helst.


– Jag var för seg!


Plac: 1/50
Fel: 0
Tid: 26,39 s

(ref. 43 s)

Film!

2007-09-15 Bollnäs Ag 1 Ett FANTASTISKT lopp där ALLT stämde hur bra som helst!!!!! Lät henne stå länge på kontaktfälten och hon var så tålmodig så! 🙂 3,7 sekunder på balansen, 5 sekunder på A-hindret, 1,9 sekunder på gungan. ÄNDÅ VANN HON! Underbart! Pinne!

+ ALLT

– Inget!


Plac: 1/56
Fel: 0
Tid: 44,68 s

(ref. 61 s)

Film!

2007-09-15 Bollnäs Ho 1 Ett bra lopp på det sättet att hon lyssnade bra utan utsvävningar. Men hon kändes inte ”på” och taxerade konstigt och rev två hinder. Jag laddade inte henne något alls inför detta lopp, det var uppenbarligen inte en bra taktik.

+ Jätteföljsam, duktig på det mesta!

– Rev när jag kutade på lite.


Plac: 23/51
Fel: 10
Tid: 26,98 s

(ref. 46 s)

Film!

2007-09-09 Uppsala Ho 1 Flaxa rev första hindret! Den vill jag faktiskt skylla på henne, hon stod i bra avstånd till det och jag var tydlig i min handling. Slarvmaja!

Hon hade för hög fart in i slalomet och klarade inte andra porten så där fick vi ta om.

Sedan flöt det på rätt bra ett tag, det var en riktigt killer-raksträcka där man i slutet av denna skulle förbi en tunnelingång. Jag var övertygad om att denna passage skulle ta död på mig. Det gjorde den inte, men vi fick med oss en rivning på långhoppet då Flaxa antagligen blev gravt chockad över att se mitt arsle skumpa iväg med en x2000-fart genom banan.

Sedan fick vi lite problem vid ett bakombyte vilket jag tror var 50% dålig handling och 50% översug på att gå i mål från Fröken F:s sida. Som sagt, no more leksaker i mål… Positivt ändå var att hon rev ”bara” första hindret och en långhoppsdel. Trots flamsfart hoppade hon ordentligt!

Eftersom jag klappade om henne för att lugna henne lite när vi fick strul vid bakombytet blev vi diskade.

+ Lyssnade på handlingen och sprang förbi tunneligången som hon skulle!

+ Drog inte in i tunneln på raksträckan utan lyssande på min handling.

– Över lag en rätt ofokuserad Flaxa.


DQ

Film!

2007-09-09 Uppsala Ag 1 Bestämde mig för att låta henne stå länge på samtliga kontaktfält för att kolla att de verkligen satt. Det gick jättebra! Tokberömde henne när hon stod och lät henne gå på ett lugnt ”Varsågod”, precis som på träning. Härlig känsla! Trots de 10 sekunderna på kontaktfälten klarade vi referenstiden

Efter slalom gjorde jag missbedömningen att jag skulle hinna fram och visa efter platta, small-skadad som jag är ;). Det hann jag naturligtvis inte och fick en vägran på hindret efter. Jag borde ha gjort som Isabelle med Noa som gjorde bakombyte i slalomet och galant fanns på plats där det behövdes. 🙂

Hon rev INTE ETT ENDA HINDER och jag vågade trycka på mer i ett bakombyte än vad jag vågat förut på tävling vilket resulterade i en hyfsat bra väg mellan hinder 2 och 3 efter a-hindret. Skoj!

Sen flamsade damen ut. Jag tror faktiskt att belöningen i mål drar för mycket just nu! Vi har ju inte tränat det utan jag har börjat lägga leksak i mål bara på tävling. Tror att jag får börja ha en kamp i fickan istället för nu har hon vid tre tillfällen tjuvat och dragit sig mot målgången mitt i loppet! Så – ingen belöning i mål förrän vi tränat mer på det på träning. 🙂

Detta är vad som hände innan gungan i agilityloppet, vi närmade oss mål och hon började dra sig mot leksakshörnan.

En sak som känns sjukt skön är målsträckan – jag tänkte gå upp och göra ett framförbyte för att undvika en flick upp på balansen. Men valde att inte göra det för att det kändes som att jag valde en för ”lätt” lösning: hon SKA ju inte flicka! Och inte gjorde hon det!!!! För er som inte kan se filmen så kika på bilderna nedan, så förstår ni hur det såg ut, man kommer från gula tunneln:

+ Kanonkontaktfält!

+ 0 rivningar.


– Jag måste se till att ALLTID springa kortaste vägen

– Inga mer målbelöningar på ett tag.


Plac: 10/?
Fel: 10
Tid: 53,08 s

(ref. 54 s)

Film!

2007-09-08 Väsby Ho 1 ?/?
2007-09-08 Väsby Ag 1 3/?
2007-08-19 Frövi Ag 1 Underbar balans! Sedan var jag för feg i ett bakombyte och hon fick fulsnurr och tänkte sedan komma tillbaka mellan två hinder men jag fick ut henne med ett bestämt ben – och hon rev inte trots denna fadäs.

Slalomingången var svår för oss eftersom fröken axar ut ur tunnlarna så. En falseturn där som jag, det ser jag på filmen, överarbetade lite väl i fick dock in henne till slut.
Rev hoppet efter långhoppet (farten igen!) och sedan var det dags för tunnel igen där hon formligen RÅGASAR ut och jag var dessutom sen i mitt framförbyte. Men det fixades hon fint ändå. Upp på A har hon alldeles sned ansats och flyger av och landar på mig!!!!!! 😀

Klappade om henne och tog om tunneln innan samt a-hindret då (frivillig disk). Upploppet blev stissigt på grund av att jag varken sprang på eller kommenderade fram ordentligt. Ett härligt lopp med en lite sen matte men med en hyfsat samlad vovve som ville jobba MED mig. 🙂


DQ

Film!

2007-08-19 Frövi Ho 1 Lååång härlig inkallning, perfekt utförd av damen. Hon lyssnade bra, var MED mig hela loppet även om det ibland blev lite stora svängar.

En felplacering gjorde att hon fick en snurr innan en tunnel. Om det skulle ha fungerat med min valda placering skulle jag behövt vara mer offensiv vilket jag inte var utan hamnade efter.

Fick upp hög fart och rev troligen därför ett hinder innan en tunnel och efter tunneln krävdes en övertydlig false turn för att få henne att tvärvända: kraftig signal, men det fungerade! Målrakan var sick-sackig men hon jobbade fint självständigt, tittade bakåt för bekräftelse men rev inget. DUKTIG tjej!
Flaxa var näst snabbast i hela startfältet, trots strulet innan tunneln (vögran). Coolt!

Skön känsla i detta lopp!!!

Plac: 18/50
Fel: 10
Tid: 25,35 s

(ref. 37 s)

Film!

2007-08-18 Frövi Ag 1 Kaoslopp: rev långhopp och ett par hopphinder, Flaxa var flamsig.
UNDERBART framskick efter bakomyte på däcket. Bra A, bra balans men i mitt framförbyte efter kontaktfältet glömde jag en arm så fröken sprang upp igen och gjorde om (visserligen ett bra kontaktfält till, men men.)

Hon drog sig mot balansen flera gånger under loppet och var rätt urflippad. Gick ur slalom för att jag drog mig åt höger mot sista hindret (träna störning i slalom!).

Ingen rolig känsla i det här loppet, alldeles för mycket KAOS.

DQ

Film!

2007-08-18 Frövi Ho 1 Jag gav fel linje när jag gick på vänster sida i starten och disken blev ett faktum.

Annars: stoooooora svängar men med framförbyten fick jag in damen hyfsat på banan igen. Inga rivningar utom sista hindret. Trevligt lopp ändå med mkt fart!

DQ

Film!