Presentation

flaxaagility

Flaxa – trendbrottet
Jag kunde slutligen inte motstå frestelsen. Drömmen om en border collie hade gnagt i många år när jag ”trillade över” Flaxa på Somollis kennelhemsida. Efter lite mejlande med Lottie bestämde jag mig för att åka de 67 milen ner och träffa den unga fröken. Det tog ungefär 15 sekunder innan jag var störtkär. Flaxa betedde sig som ett typiskt barnhemsbarn och gjorde ALLT för att vi skulle se henne. Hon var så go och kärvänlig från första stund. Flaxa, eller Daphne som hon hette, följde alltså med oss hem. Innan vi bestämde oss hade vi ”gjort stan” med Flaxa i Trelleborg för att se hur hon reagerade på att åka bil, konstiga miljöer etc. Hon klarade allt galant och var lugnare än vad puslingarna var ;-).

Flaxas bakgrund
Lottie på Somollis kennel tog Flaxa och hennes syster Brie till Sverige från Wales i juni 2006. Brie såldes till Martina Bergström i Finland. Egentligen skulle Lottie behållt Flaxa som avelstik och vi pratade lite om att jag skulle ta henne på helfoder, men beslutade med tanke på avståndet att ett köp var det realistiska.
Tidsbrist gjorde att Flaxa mest gått och skrotat och kunde egentligen bara sitt namn (som vi bytte!), var tänd på fåren samt var rumsren när jag fick köpa henne. Så det var nästan som att få hem en jättestor valp! Men hon lärde sig jättejättefort och är så mjuk och go att ha att göra med så det har inte varit några problem alls. Hon kom hem till oss mittemellan två jobb så vi fick tre veckors ”smekmånad” där vi lärt känna varandra och tränat in det viktigaste i vardagslydnaden innan det var dags att börja på dagis!

Vallning och agility
Flaxa skulle främst bli min agilityhund, vallning kändes inte alls lockande till en början. Men efter två kurser hade inte bara Flaxa tänt till utan även jag! Det införskaffades får sommaren 2008 och 15 augusti 2008 klarade vi vallhundsprovet med 70 poäng, 41 på hämtet!

Flaxa debuterade i agility i augusti 2007 och gör det ena fina loppet efter det andra. Sitt första cert tog hon redan i juli 2008. Flaxa är en fokuserad och snabb agilityhund som jag tror massor på. Att få arbeta med henne är hur ballt som helst – jag är nog hennes största fan. 😉