Besök hos Kennel After Five i Ammenäs


Foto: Gunilla Thorsell

Solen stod högt på himlen när Anders, Boris och jag, Anna, satte oss på tåget från Göteborg till Ljungskile.
Vi skulle hälsa på Gunilla, Sven-Åke och Hanna Thorsell som äger Boris mamma Dagny, och har Kennel After Five. De hade flyttat ut hela sin kennel från sitt vinterhus tills sommarstället i Ammenäs, inte långt från Ljungskile.
Hela trakten andades lugn och frid och det var mycket skönt att komma bort från stan för en dag.

Foto: Anna Müller

Vi möttes på stationen av Sven-Åke, Gunilla och den vackra storpudeln Selma. Anders och jag hade varit lite ”två-för-priset-av-en-nördiga” och köpt två likadana svarta hattar och sa att det var kännetecknet så att de skulle känna igen oss. *skratt*
Detta tog värdarna till sig, så de stod glatt iförda varsin svart hatt de åxo. Ja inte Selma förstås. ;-). Boris blev genast störtförtjust i denna vackra dam (Selma) och de fortsatte pola hela dagen. Stackars Selma blev nog väldigt trött på denna uppvaktande kavaljer.
Jag och Gunilla som bara haft kontakt via nätet och pratat en gång på telefon innan, kramade om varandra och efter alla hälsningsceremonier satte vi oss i bilen och åkte till huset.


Foto: Anna Müller

Vi möttes av ett gäng mycket glada pudlar som skulle hälsa på nykomlingarna, samt skälla lite såklart för att visa vem som ägde huset. Hanna skällde inte lika mycket. 😉
På bilden ser ni Sven-Åke hålla en ”grabbar-emellan”-konversation med Boris. 🙂 Selma och Hugo kom med halvt om halvt, och en styck oidentifierad vit rumpa hängde också med. Jag misstänker att den tillhör Dolly eller Dagny- min är den inte för jag tog kortet och såå vig är jag inte. 😉


Foto: Anna Müller

Sedan var ju såklart en av huvudattraktionerna 6 veckor gamla Gäsper, After Five Charing Cross. Gäsper har samma mor (Dagny) och far (Magic-Team White Topsider) som Boris och är således en helbror till sistnämnde.
Gäsper var precis lika gullig som jag hade tänkt mig och otroligt trevlig- nyfiken, kontaktsökande och modig.
På bilden Anders med underverket som fräckt nog sätter en tass rätt på hakan på honom… *skratt*


Foto: Anders Svensson

Ja Gäsper var verkligen ett riktigt charmtroll, fast Boris brydde sej inte så mycket om honom. Han hade fullt upp med Selma, såklart.


Foto: Anna Müller

Jag får nog erkänna att hade jag varit en pudelkille hade jag nog också blivit kär i Selma. Denna otroliga silverfärgade storpudel tog mej med storm. Så fruktansvärt vacker och trevlig, hon lämnar nog ingen oberörd.
Selma är unghund ännu, men hon har goda förutsättningar för att ”bli något”. Hennes mamma är multichampion och har varit mycket framgångsrik i utställningsringen. Så småningom kommer nog Gunilla ta valpar på henne. Det ser jag fram emot…. kanske man skulle utöka sin flock med en silverstorpudel då? 🙂


Foto: Anders Svensson

Här ser ni mig med Dolly (i famnen) och Hugo. Dolly är en mycket förtjusande liten toytik och Hugo är dvärg. Hugo hade världens tuffaste frisyr! Dolly kommer, om Gunilla hittar en lämplig hane, att paras så småningom. Trots sin ringa storlek är det Dolly som ser till att Selma sköter sig och hållar tassarna på mattan. En bestämd liten dam med andra ord, och mycket kelen och gosig av sig.


Foto: Anders Svensson

Här har ni min ”ohängda son” Boris med tuffingen Hugo (Boris till höger). Hugo är kastrerad och används inte i avel, men är precis lika älskad för det såklart! Hemma hos Thorsell’s får alla vovvar lika mycket kärlek- och det märktes kan jag säga. Maken på kärvänliga och gosiga hundar får man leta efter!


Foto: Anna Müller

Här har vi då sonen och modern! Sunni-Ike White Popcorn (Boris) med sin mamma Sunni-Ike Disco Sue (Dagny).
Visst är de lika? 🙂


Foto: Anna Müller

Detta är svarta toytiken Doris, som vid vårt besök var dräktig med små valpar. Magen putade ut en hel del, tom ett otränat öga som mitt kunde se en viss skillnad mot Boris, och ändå har han begynnande ölmage. 😉


Foto: Anna Müller

Här har vi Dolly och Hugo igen. Kika på Hugos öron, visst ser det tufft ut när de är rakade?
Dolly har dagen till ära jättefina rosa gummiband som fick henne att se om möjligt ännu sötare ut!


Foto: Anders Svensson

Det går fort när man har roligt!
Framåt kvällen drog vi oss hemåt och jag tror att Boris ganska snart glömde hjärtesorgen efter Selma. Hemma har vi nämligen fem ursnygga Shetland Sheepdog-tikar till grannar! Jajamen, och Boris gillar dem allihopa. *skratt*

Det var mycket, mycket givande att få komma till kenneln och träffa familjen och alla hundarna. Det var helt enkelt en toppendag och jag och Anders vill härmed tacka Gunilla, Hanna, Sven-Åke, Doris, Dolly, Selma, Dagny, Gäsper, Hampus och Hugo för en toppendag!