Hundprataren

”Jag är så snygg!”

Så var det dags för lilla Ila att besöka djurkommunikatören! Det var roligt att höra vad hon hade att ”säga”.

1. ”Jag kan gå och stå på bakbenen, Gubben är inte lika vig. Jag är alltid glad. Gubben blir sur på mig ibland.”
Min kommentar: Gubben förklarade Bengt med att det är den äldre hunden i familjen, han känner ju till Boris. Ila ställer sig ofta på bakbenen som något djur ur Lejonkungen. Vi tränar inte att hon ska stå och gå på bakbenen, utan hon gör det ofta spontant. Hon behöver inte stöd av kopplet utan bara ställer sig upp *vips*. 😀 Boris gör ALDRIG det.

2. ” Jag är så snygg. Matte kan göra tjejer snygga. Gubben tycker det är lite fånigt. Han vill vara viktig, men jag är liten och då får man göra så. Han försöker uppfostra mig men jag lyssnar bara på matte. Men inte alltid.”
Min kommentar: Det har blivit mer och mer att jag pysslar med andra hundar hemma på trimbordet- Minus, Felix och Alice har varit här någon gång och blivit ”fina”. Det kan vara det, men jag vet inte. Boris är en riktig viktigpetter och säger till Ila ibland när hon gör saker hon inte får (som att busa i sängen när vi ska sova). Det stämmer att Ila mest lyssnar på mig. (Fast inte alltid 😉 )

3. ”Jag hittar försvunna saker. Stoppar in huvudet där det är trångt. Plockar ut saker, bra med små fina tassar. Älskar att gosa när jag är still. ”
Min kommentar: Tja försvunna och försvunna. Ofta undrar man hur sjutton hon får tag på allt hon kommer springande med… en riktig liten sakletare är hon i alla fall! Speciellt på jobbet ”hittar” hon mycket prylar… När hon väl är still (inte så ofta) är hon mycket gosig och mysig. 🙂

4. ”Kissade i någons skor? Olycka, hann inte ut. Bitit sönder sko?”
Min kommentar: Ja… två par tofflor har hon totaldemolerat, men kissat i någons sko? Inte vad jag vet 😉 hehe.

5. ”Krockat med mycket. Jag är lite för snabb, glömmer bromsa i tid. En gång blev jag lite yr.”
Min kommentar: Jag upplever inte att hon krockar med så mycket , andra hundar i såfall men inte saker…

6. ”Var jobbig som valp och lekte på nätterna. Nu är jag stor.”
Min kommentar: Hon har lugnat sig mycket på nätterna och går och lägger sig när vi gör det. Jag upplevde aldrig henne som jobbig på nätterna, det hör ju till att de är lite oroliga i början.

7.” Har gömt något som är mattes. Matte vet var jag gömmer saker.”
Min kommentar: Tja… jag brukar skoja med henne när hon ”gömt” saker och visa att jag vet var de är. Fast det är hennes leksaker, inte mina saker. Men hon kanske tror att de är mina ;).

8. ”Stoppar in huvudet under ngt filt / tyg/ täcke. Ålar som en korv. Har aldrig tråkigt, inte när jag är själv heller.”
Min kommentar: Ålar var ordet, hon busar gärna under täcket o även i soffan. Tråkigt har hon aldrig, hon hittar alltid på något på egen hand. 🙂

9. ”Älskar att nosa, min nos hittar allt. Vet exakt var det finns. Vill bli en nosande hund.”
Min kommentar: Jag har reagerat på Ilas luktsinne, hon är otroligt uppmärksam med nosen. Kan ofta gå tillbaka för att följa upp en lukt som ligger vid sidan om ’promenadstråket’.

10. ”Perfekt knähund men stannar sällan kvar. Rastlös.”
Min kommentar: Tja, det kan väl vem som helst se att det är fullt ös medvetslös på den lilla damen.

11. ”Har MYCKET lätt för att lära mig nya saker. Men måste få busa lite med. Jättekul med nya saker att lära.”
Min kommentar: Ja, Ila älskar att lära sig nya saker och som jag många gånger sagt och skrivit så är hon väldigt snabb på att lära sig.

12. ”Mest mattes hund. Men husse får låna mig. Skäller på honom ibland.”
Min kommentar: Ila är absolut mest mattig, mycket mer än Boris. Jag vet inte om hon menar att jag skäller på Oskar, men det händer ju *hihi*.

13. ”Jag är nyfiknast av alla. Den som inte är nyfiken lär sig inget. Finns alltid mer att lära och vara nyfiken på.”
Min kommentar: Japp nyfiken i en strut, det är Ila det.

14. ”Hinner inte äta riktigt. Glufs glufs så är det klart. Har aldrig tråkigt. Matte älskar mig fast hon försöker låta sträng.”
Min kommentar: Stämmer, i två tuggor är maten uppäten och Ila är på nya äventyr! Haha, så hon genomskådar mig? 😉 Vem kan vara arg på en sådan liten pärla? 🙂

15. ”Älskar när matte pillar mig i håret. Det är så vackert!”
Min kommentar: Herre gud, hon är precis så fjollig som vi skämtar om… 🙂 😉 Undrar om hon inte skulle bli knäckt om jag rakade ner henne! ;).